Start | O nás | Maxdorf | Spolupráce




Charakteristika znamení_Blíženci

Charakteristika: Blíženci jsou velmi nadaní, bystří, ale i velmi zvídaví lidé. Všechno musejí poznat a prozkoumat. Mají kladný vztah k novým věcem, protože velmi snadno objeví jejich výhody a přínosy. Věci, které je zaujmou, pak razantně prosazují, popřípadě uvádějí v život. Jsou to velmi šarmantní a společenští lidé, kteří jsou schopni se téměř s každým domluvit a umějí kolem sebe šířit radost. Jejich nedostatkem je, že jsou netrpěliví a málo vytrvalí. Přestože jsou mistry slova a domluvy, někdy jsou zbytečně upovídaní. Dokáží úsilovně pracovat, ale nemají v povaze svou pracovitost a námahu, kterou na práci vynaložili, zdůrazňovat. Vládcem znamení Blíženců je planeta Merkur, která jim dala do vínku nejen řečnické umění, ale i spisovatelské a tvůrčí vlohy. Uplatní se proto jako moderátoři, učitelé, pracovníci v reklamě, spisovatelé , zpravodajové či řečníci.

Zdraví: Blíženci nesnášejí hluk a křik, což je způsobeno jejich psychickou labilitou. Ale stačí jim chvíle soukromí a klidu a jsou opět v pohodě. Velmi důležitý je pro ně odpočinek, potřebují více času věnovat relaxaci, popřípadě spánku. Pravidelně pečují o své zdraví tím, že chodí na preventivní prohlídky.

Kariéra: Blíženci nemají rádi stereotyp, často mění zaměstnání, aby mohli opět něco nového poznat a řešit. Často nepřemýšlejí nad tím, zda to co mají před sebou zvládnou. Jejich chybou je, že je nadšení brzy opouští a oni opět hledají něco nového. Většina Blíženců usiluje o získání vedoucího postavení, pokud se jim to ale nepovede, netrápí se s tím a hledají štěstí jinde. Mnohdy se odvážně pouštějí i do politické kariéry.

Vztahy: Blíženci, jak už jejich znamení napovídají, potřebují mít neustále někoho na blízku. Jen málokteří žijí singl. I ve vztazích se však mnohdy projevuje jejich nestálost, neplatí to ale stoprocentně a pro celý život, v pozdější věku si začínají vážit své rodiny. Vhodnými partnery pro Blížence jsou lidé ve znamení Raka, Lva,Vodnáře, Berana a Býka.

Osobnosti narozené ve znamení Blíženců: Paul Gaugin, Marilyn Monroeová, John F. Kennedy, Královna Viktorie, Alexandr Sergejevič Puškin, Richard Wagner, Edvard Beneš, František Palacký, Jiří Voskovec, Helena Růžičková, Libuše Šafránková, Luděk Sobota, Miki Volek, …

 


Reklama


Přihlášení

Pokud ještě nemáte přístupové údaje, můžete se registrovat.