Start | O nás | Maxdorf | Spolupráce




Charakteristika znamení_Kozoroh

Charakteristika: Lidé narození ve znamení Kozoroha jsou klidní, trpěliví, vytrvalí, praktičtí a ctižádostiví. Mají silně vyvinutý smysl pro povinnost a jsou schopni vynaložit maximum úsilí na jakoukoli činnost, kterou musejí udělat. Jsou to lidé příjemní i veselí, ale svou podstatou jsou nesmírně vážní a zodpovědní a všechno, čemu se věnují, vychází z těchto jejich postojů. Jsou také velmi opatrní a přemýšliví. Než se pro něco nebo někoho rozhodnou, pečlivě to promyslí a zváží. Kozorohové jsou velmi skromní lidé, kteří si dovedou zařídit život velmi prakticky, aby neztráceli drahocenný čas. Jejich životní vzestup je pomalý, za to úspěchy, kterých dosáhnou bývají trvalé.

Zdraví: Kozorozi bývají nemocní především v dětství a mládí, s přibývajícím věkem u nich chorob ubývá. Ve vyšším věku většinou bývají zdraví a svěží a mají jasného ducha. V dospělosti někteří z Kozorohů bývají melancholičtí a pesimističtí. Mají také sklon k revmatismu, bolestem páteře a kožním alergiím.

Kariéra: Lidé narození v tomto znamení jsou velmi schopní, precizní a spolehliví pracovníci. Jsou houževnatí, a proto většinou dosáhnou to, co chtějí a nic nenechávají náhodě. Mnohdy si zvolí ty nejobtížnější úkoly a překážky, které je ale spíše zocelují, než by jim působily útrapy. Nikdy jim nevadí začít stejný úkol znovu, dokud nedosáhnou maximálního výsledku. Málokdo se hodí tak dobře pro badatelskou činnost, jako právě Kozorohové. Jsou úspěšní i jako učitelé, právníci, architekti a často mívají i literární schopnosti. Úspěchu dosahují ve všech zaměstnáních, která vyžadují pečlivou a precizní práci.

Vztahy: Kozorohové jsou snášenlivými partnery, ale samota je jim často milejší. I když svého partnera milují, nechávají si vždy kousek soukromí pro sebe. Pokud se ale v partnerství či manželství zklamou, málokdy se pokoušejí o nové. Manželství uzavírají teprve tehdy, když důkladně prověří partnerovy vlastnosti. K jejich záporným stránkám patří pedanterie a kritičnost, kterou neustále doslova bombardují své okolí, stejně kritičtí jsou ale i k sobě. Kozorozi si nejlépe rozumějí s Pannou a Býkem, v pozdějším věku i se Střelci.

Osobnosti narozené ve znamení Kozoroha: Johanka z Arku, Louis Pasteur, Edgar Allan Poe, Marlene Dietrichová, Annie Lenoxová, Jack London, Richard Nixon, Elvis Presley, Kevin Kostner, Jaroslav Vojta, Eduard Bass, Karel Čapek, Vlasta Fialová, Jiří Sovák, …


Reklama


Přihlášení

Pokud ještě nemáte přístupové údaje, můžete se registrovat.